Snel-aardappelpuree-maken, hoe doe je dat? We leggen het op deze pagina uit, maar geven toch nog eerst kort enige algemene informatie om tot een zo lekker mogelijke puree te komen. Aardappelpuree wordt vaak als basis gebruikt, maar ook geregeld als bijgerecht. Bij voorkeur extra bloemige aardappels gebruiken. Een (extra) bloemige aardappel is bijvoorbeeld de Eigenheimer, de Irene of de Resonant. Dit type aardappelen wordt ook wel afkoker genoemd. Ze vallen tijdens het koken uit elkaar en zijn daarom bijzonder geschikt voor gebruik in soepen, soufflé en aardappelpuree. Snel-aardappelpuree-maken doe je zo:
Extra lekkere tip (één van onderstaande, een combinatie of alledrie mogelijk)
Doe in plaats van bovenstaande extra's naar smaak mosterd bij de puree of fruit een of twee uien en roer ze er door. Ook kun je in (kleine) blokjes gesneden kaas door de puree mengen. De variant puree met mosterd leent zich overigens zeer goed in een combinatie met of bij een visgerecht.
Aardappelpuree kan ook gegratineerd worden in de oven (met geraspte kaas en/of bestreken met eigeel). Van aardappelpuree worden ook wel kroketjes gemaakt die, na het paneren, in de frituurpan kunnen worden gebakken.
Met een spuitzak gevuld met aardappelpuree kunnen kleine torentjes worden gespoten (aardappelrozetjes). Ze worden vervolgens afgebakken in de oven (lichtbruin). De officiële Franse naam van deze rozetjes is 'pomme duchesse'.
Lees meer over de ingredienten in dit recept: Snel-aardappelpuree-maken